Ce trebuie de făcut pentru a vă pregăti bicicleta pentru primăvară

Ce trebuie de făcut pentru a vă pregăti bicicleta pentru primăvară
Ce trebuie de făcut pentru a vă pregăti bicicleta pentru primăvară

Dacă bicicleta dvs. a fost depozitată pe timpul iernii, este timpul să o punem din nou în mișcare. Urmați acești pași pentru a vă asigura că este gata de pornire la drum.

Cerul albastru și vremea caldă reprezintă combinația perfectă pentru bicicletă. Este timpul să scoateți bicicleta din depozit și să faceți un test rapid pentru a evalua starea generală a ei. Problemele evidente precum anvelopele desumflate, scaunele defecte și jantele îndoite vor necesita reparații, însă întreținerea generală ar trebui să dureze doar câteva minute.

În primul rând, veți dori să spălați bine bicicleta, pur și simplu puneți-o jos pentru a îndepărta murdăria și noroiul. Apoi, puteți verifica mai detaliat starea generală a motocicletei dvs. și puteți evalua ceea ce are cu adevărat nevoie. Utilizați această listă de verificare și veți călători în weekend.

Reglați scaunul

Strângeți și reglați scaunul înainte de al utiliza pentru prima dată. Un scaun nereglat poate duce la probleme și o plimbare incomodă. Dacă materialul scaunului este uzat și arcurile sunt în afară, înlocuiți scaunul imediat.

Verificați presiunea în anvelope

Toate anvelopele bicicletelor își pierd presiunea de aer dacă stau ceva timp, așa că probabil va trebui să le umflați. Investiți într-o pompă de aer de calitate cu o bază largă pentru a rămâne pe loc, și calibre mari care sunt ușor vizibile. Respectați nivelul de presiune recomandat de producătorul anvelopei.