Sfaturi utile pentru cei ce doresc să redescopere mersul pe bicicletă

Sfaturi utile pentru cei ce doresc să redescopere mersul pe bicicletă
Sfaturi utile pentru cei ce doresc să redescopere mersul pe bicicletă

Fie că ieși la plimbare de unul singur sau cu prietenii, fie că participi la un concurs sau pur si simplu dorești niște senzații mai tari, mersul pe biciletă presupune cunoașterea a cîtorva trucuri pentru pregătirea mentală, creșterea rezistenței fizice, poziția pe bicicletă și, nu în ultimul rând, schimbarea corectă a vitezelor. Dacă deja mergi pe bicicletă d emai mult timp, știi deja că acesta presupune un mare efort fizic, deaccea trebuie să te pregătești mental înainte de a te porni într-un anumit tip de aventură. Împăca-te cu ideea că vei depune un efort fizic intens și concentrează-te la maxim, menține în permanență poziția corectă, menține ritmul și echipează-ți bicicleta corespunzător.  Asigură-te că bicicleta ta este echipată cu pinioane mari și un număr mare de viteze.  Trucurile de mai jos sunt niște tutorial ce ar putea servi drept sursă de inspirație pentru toți cei ce doresc să aibă senzații tari mergînd pe bicicletă.

Pentru cei care sunt începători, dar deja s-au plictisit de mersul ordinar pe bicicletă, acest video vă prezintă cinci trucuri simple care vă vor face să treceți la o treaptă mai înaltă și anume mersul cu bicicleta pe munte, și astfel veți scapa de plictiseală. Primul truc se numește, ”pocnitoarea sau petarda”, el constă în coborîrea rapidă a mai multor scări, dar nu cu viteză mare, al doilea truc este numit, rularea în formă X, este atunci cînd mergi pe bicicletă și rulezi volanul în forma literei X, dar fără a lua mîinile. Trucul trei: rotirea manivelei, este, deasemenea, un truc pentru începători cînd din mers, rotim manivela în direcție opusă. După ce ați învățat acest truc, treceți la următorul care este numit, ”saritura iepurelui”. Acesta consta în rotirea manivelei, plus săritura cu roata de dinainte sau din urmă. Următorul truc, numit derularea înapoi, este de fapt trucul care și văva ajuta să vă ridicați la o nouă treaptă. Acesta contă în rularea pe un deal, în viteză și derularea înapoi cu aceeași viteză. Acest truc este preferat de mulți bicicliști ce îi veți vedea pe stradă. Și ultimul truc ar fi, pozarea într-o singură roată. Atunci cînd puteți sta într-o roată, fie cea dinainte sau dinapoi. Acest truc îl puteți exersa oriunde, în parcări, pe stradă și desigur la munte. În încheiere, dacă le veți combina pe toate, la sigur mersul pe bicicletă nu va mai fi plictisitor niciodată.

Saltul sau săritura cu bicicleta, este un alt truc pe care practic toți bicicliștii vor învăța să-l facă. În acest video, Kara, care este un începător evident va învăța cum să facă săritura cu bicicleta. De la început ea va avea nevoie de o încălzire, adică va merge prin padure cu bicicleta pe o anumită distanță pentru a se obișnui cu trasa. După încălzire, Kara începe a învăța treptat tehnica saltului cu bicicleta. Atunci cînd ești un începător, este important să începi de jos, adică să iai dîmburi mici pe care să faci saltul. Cînd nu ai experiență este un moment crucial, să ai acest lucru în vedere pentru a evita în primul rînd traumele. Este clar în acest video, cum Klara progresează chiar din prima încercare și prima lecție. În final, ea si profesorul ei rămîn mulțumiți și promit că vor continua să învețe pînă Kara va deveni cea mai bună în săritura cu bicicleta.

Această video prezentare este ca un ghid a celor cinci abilități pe care orice biciclist ar trebui să le aibă. Descarcatil cu YouTube Downloader

Prima e echilibrul pe bicicletă. Exersați cît mai mult chiar mutați bicicleta înapoi și înainte pentru a găsi acel punct de echilibru. Cele mai bune sfaturi privind menținerea poziției ar fi: folosiți roata din față și doar rotiți-o înapoi și înainte, frânele pornite și oprite și, de asemenea, pedalarea înapoi. O tehnică esențială pentru a merge la ciclismul montan este” săritura iepurelui”. Este unul dintre cele mai grele lucruri privind mersul pe bicicletă, ridicarea montană. Următoarea se referă doar la înclinarea greutății corporale, deplasarea copaselor și obținerea confortabilității la înclinarea bicicletei. Puteți să luați această tehnică și să o aplicați direct pe trasee. Odată ce începeți să vă simțiți confortabil cu acestea într-un ritm mai lent, puteți chiar să ridicați ritmul.  De asemenea, mai există un truc care este cu adevărat impresionant pe trasee sau dacă sunteți doar într-un parc cu prietenii. Alegeți acea roata din spate doar folosind puțin frîna din față. Este necesar să aveți grijă să nu folosiți prea mult frâna din față, altfel veți merge direct peste bare. Acestea ar fi acele 5 abilități necesare pentru ciclismul montan.